İki efsane tekrar buluştu: Stirling Moss & SLR

Mercedes-Benz ve McLaren, SLR Stirling Moss ile süper spor otomobil model serilerine bir yenisini daha ekliyor.

Haberler 13.03.2009 - 12:39

McLaren SLR Stirling Moss’da sürücüyü ve yolcuyu dış dünyadan ayıran ne bir tavan, ne de bir ön cam var; aracın içindekiler sadece hızlı bir otomobilin bütün özelliklerini içeren, katıksız, yüksek hız heyecanının tadını çıkarıyorlar.

Yeni Mercedes-Benz SLR Stirling Moss aynı zamanda en gelişkin teknoloji ve nefes kesici tasarımı ile, SLR efsanesini yeniden yorumlamasıyla da öne çıkıyor. SLR Stirling Moss 478 kW/650 beygir gücündeki V8 kompresörlü motoruyla 0’dan 100 km/s’ye 3,5 saniyeden kısa sürede çıkıyor ve azami hızı da 350 km/s – aynı anda hem bu kadar açık, hem de bu kadar hızlı olan başka hiçbir seri üretimli otomobil yok.

Bu yeni yüksek performanslı spor otomobilin ismi efsane İngiliz yarışı pilotu ve Mille Miglia rekoru sahibi, 1950’lerde Mercedes-Benz SLR yarış otomobilleriyle zaferden zafere koşmuş olan Stirling Moss’dan alıyor. Mercedes-Benz, 300 SLR modeli ile, Mille Miglia, Targa Florio, ve Tourist Trophy yarışlarında ardı ardına zaferler kazanmıştı. Sürücü koltuğunda Stirling Moss’a ilaveten o zamanın yıldızları Juan Manual Fangio, Karl Kling de vardı. Moss On saat yedi dakika 48 saniyeyle hâlâ Mille Miglia rekorunu elinde tutuyor.

Mercedes-Benz SLR Stirling Moss’un üretimi 75 adetle sınırlı tutulacak ve 750.000 avroluk fiyata sahip olacak. SLR Roadster planlandığı gibi Mayıs 2009’un sonunda üretimden kalkacak ve Mercedes-Benz SLR Stirling Moss Haziran 2009’da üretilmeye başlanacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız