Sektörden çip sıkıntısıyla ilgili açıklamalar: 2023'te de devam edecek

Alman otomobil üreticisi BMW'nin CEO'su Oliver Zipse, yarı iletken sıkıntısının 2023'te de otomobil endüstrisi için bir sorun olmaya devam edeceğini söyledi.

Haberler Reuters 11.04.2022 - 10:25

Neue Zuercher Zeitung (NZZ) gazetesine röportaj veren BMW'nin CEO'su Oliver Zipse çip sıkıntısının otomotiv sektörü için 2023 yılında da devam edeceğini söyledi. 

Zipse, "Hala çip sıkıntısının zirvesindeyiz. Gelecek yıl iyileştirmeler görmeye başlamamızı bekliyorum, ancak yine de 2023'te temel bir kıtlıkla uğraşmak zorunda kalacağız" dedi. 

VOLKSWAGEN'DEN 2024 AÇIKLAMASI

Cumartesi günü açıklama yapan Volkswagen'in CFO'su Arno Antlitz ise çip arzının 2024'e kadar talebi karşılamaktan uzak olduğunu belirtti. 

Üretimin 2019 yılı seviyesine dönmesiyle darboğazdan çıkılacağını söyleyen Antlitz, bunun çip için artan talebi karşılamak için yeterli olmayacağı görüşünde. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız