ABD'de domuz gribi, Meksika'da alarm

Haberler Anadolu Ajansı 24.04.2009 - 13:14

Meksika Sağlık Bakanı Jose Angel Cordoba, Meksiko ile çevresinde üniversiteler dahil okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Cordoba, ayrıca grip belirtileri gösteren kişilerin işlerine gitmeyip evde kalması ve halkın gerekmedikçe kalabalık mekanlardan uzak durması tavsiyesinde bulundu. 

Bakanlık, bu yıl uzayan grip döneminde halen 79 kişinin tedavi altında bulunduğunu, son günlerde bu konudaki vaka sayısında da artış görülmediğini belirtti.

Kanada hükümeti de yakın dönemde Meksika'yı ziyaret edenlerin hastalık belirtileri gösterebileceği gerekçesiyle doktorlardan dikkatli olmalarını istedi.

ABD'DE 7 KİŞİ DOMUZ GRİBİ
ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada ise California ve Texas eyaletlerinde 7 kişiye bir çeşit domuz gribi tanısı konulduğu, hastaların tümünün iyileştiği belirtildi. 

Açıklamada, yeni vakalar olabileceği, ancak bunun büyük bir endişe kaynağı olacağının düşünülmediği ifade edildi.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi yetkilileri, bunun Meksika'daki grip salgınıyla ilgisi olup olmadığı konusunda henüz emin değil.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız