Çene kemiğinin erimesini engelliyor

Diş Hekimi Selçuk Özbölük; çene kemiği erimesini durdurduğu, kişiye konfor ve estetik avantaj sağladığı için implantın eksik diş tedavisinde uygulanan en doğru çözüm olduğunu söyledi.

Haberler 30.05.2014 - 11:09

İmplantın, hem estetik hem fonksiyonel açıdan doğal dişe en yakın tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük, implantın; çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş kökleri olduğunu hatırlattı.

İmplantın en önemli avantajının çene kemiğindeki erimeyi durdurmak olduğunu belirten Özbölük, “Diş kökleri, dişlerle desteklendiğinden eksik dişin olduğu durumlarda desteğini yitiren çene kemiğinde erime meydana gelir. Eksik dişin yerine gelen implant, çene kemiğini destekleyerek kemik erimesine mani olur. İmplant harici yapılan hiçbir protez, diş köklerinin yerini alamaz ve implant yapılmadığı sürece kemik erimesi devam edeceğinden protez ve köprü erimeyi durdurmaz. Ancak implantın diş kökü vazifesi görmesi sağlanarak kemik erimesinin önüne geçilir” dedi.

Özbölük, implantların ömrünü etkileyen birçok faktörün bulunduğunu vurguladı, “Bunların başında hastanın ağız hijyenine ne kadar önem verdiği gelir. Doğru ağız bakımı ile implantlarınız ömür boyu sizin rahatça gülmenizi, konuşmanızı ve yemenizi sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

İmplantın güvenli bir tedavi olduğuna değinen Özbölük; “Son yıllarda sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemi olan implant uygulamaları sonrasında birçok hasta aynı gün sosyal hayata dönebilmektedir. Tedavinin ikinci aşaması implant üstüne yapılacak protezlerdir. Operasyondan sonra implantın çene kemiği ile bütünleşmesi için 2-4 ay kadar beklemek gerekir. İmplant üstü protezler, geleneksel protezlere oranla daha iyi çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlarken diğer protezlere oranla çok daha estetik görünüme de sahiptir” ifadesini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız