Prostat kanserinde erken tedavi umudu

Prostat kanserine yol açan tümörün türünün ve büyüklüğünün belirlenmesi için gen testi geliştirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 06.11.2013 - 11:28

İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenen Uluslararası Kanser Konferansı'nda sunulan yeni araştırmanın sonuçları, bazı genlerin incelenmesiyle yapılan testin prostat kanserine yakalanan kişinin vücudundaki tümörün riskini çok net belirlemeye yardımcı olabileceğini gösterdi.

Araştırmacılar, tümörün türünün erken belirlenmesinin, bazı kanserlerin çok yavaş ilerlemesi ve kemoterapi ya da organın alınması gibi işlemler gerektirmediğinden prostat kanserinin tedavisi konusunda önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Myriad Genetics laboratuvarında geliştirilen ve Londra'daki Queen Mary Üniversitesi'nden bilim insanlarının incelediği test, onkologlara sunulmadan önce başka incelemelere de tabii tutulacak.

Test sayesinde hastanın hayatını etkileyebilecek gereksiz ağır tedaviler de önlenebilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız