Üç Silahşor görme engelliler için sahnelendi

Fransız yazar Alexandre Dumas'nın ölümsüz eserinden baleye aktarılan Üç Silahşor, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından görme engelliler için sahnelendi.

Haberler 09.03.2020 - 10:30

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 2010'da Türkiye prömiyerini yapanÜç Silahşor, sesli betimleme tekniğiyle izleyicileriyle buluştu. İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir ve Kocaeli'nden gelen 220 görme engelli ile refakatçileri, Giuseppe Verdi'nin müziklerine imza attığı eseri izledi.

SAHNE VE KOSTÜMLERİ İNCELEDİLER

İzleyiciler, gösterim öncesi de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi fuayesinde sergilenen kostümlerle, sahnedeki dekorları kendilerine yardımcı olan gönüllüler eşliğinde inceleme fırsatı buldu.

Senaryo ve koreografisi Armağan Davran ile Volkan Ersoy, müzik düzenlemesi Bujor Hoinic tarafından yapılan eserin sesli betimlemesini Sesli Betimleme Derneği uzmanı Emine Konivar üstlendi.
Alexandre Dumas'nın yükselişinde önemli bir role sahip olan Üç Silahşor, 16. yüzyılda Fransa'da geçiyor. Eser, Kardinal Richelieu ve XIII. Louis'nin saray entrikalarıyla, Athos, Porthos, Aramis, D'Artagnan isimli, gözü pek dört şövalyenin maceralarını ele alıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız