Fatih Terim'e 9 maç ceza

Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçında yaşanan olayların cezası belli oldu. PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 2'si geçen seneki ertelenen cezasından olmak üzere toplam 9 maç ceza verdi! Hasan Şaş, Ümit Davala ve Sabri Sarıoğlu'na da ceza geldi.

Haberler Ntvspor 11.04.2013 - 20:00

Mersin İdmanyurdu maçının Galatasaray'a faturası ağır oldu.

Teknik Direktör Fatih Terim'in tribüne gönderilmesi ile patlak veren olayların ardından PFDK, Galatasaray'a ceza yağdırdı.

PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 9 maç ceza verirken, Hasan Şaş, Ümit Davala ve Sabri Sarıoğlu'na da ceza geldi.

PFDK'dan yapılan açıklamaya göre Fatih Terim'e hakeme yönelik hareketinden dolayı 1, hakeme yönelik hakaretinden dolayı 3 maç, müsabaka temsilcisine hakaretinden dolayı 3 maç olmak üzere 7 maç ceza verildiği; ayrıca geçen sezon ertelenen 2 maç cezanın da buna eklenmesiyle cezanın 9 maça yükseldiği belirtildi.

Terim'e ayrıca 50.000 TL de para cezası verdi.

SEZONU KAPATTI
Verilen 9 maçlık ceza ile Fatih Terim sezonu şu an için kapatmış oldu. Eğer Terim'in cezası Tahkim Kurulu'nda 6 maçın altına indirilmezse tecrübeli teknik adam sezonun kalan maçlarında saha kenarında yer alamayacak. Ligde son 6 haftaya girildiği için Terim, 6'nın üzerindeki cezayı önümüzdeki sezon çekecek.

3 İSME DAHA CEZA
Bu arada PFDK, Terim'in yardımcılarından Hasan Şaş'a ihraç öncesi ve ihraç sonrası hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 maç ve 20.000 TL, Ümit Davala'ya müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç ve 10.000 TL ceza verdi.

Sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle de Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu'na 1 maç ve 10.000 TL ceza geldi.

TRİBÜN OLAYLARINA PARA CEZASI
Diğer yandan, tansiyonun yükseldiği anlarda sahaya atlayan Galatasaraylı 2 taraftar nedeniyle de Galatasaray'a 25.000 TL para cezası verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız