FIA'dan taviz yok

FIA, Londra'da yaptığı toplantı sonucunda bütçe sınırlaması kuralına karşı çıkan takımları taviz vermeyeceğini açıkladı.

Haberler Ntvspor 15.05.2009 - 20:23

Formula - 1 takımlar birliği "Fota" ile uluslararası otomobil federasyonu "FIA" arasındaki kritik toplantı, Londra'da yapıldı. FIA Başkanı Max Mosley toplantı sonrası, bütçe sınırlaması kuralına karşı çıkan takımlara taviz vermediklerini söyledi.

Fota ve FIA yetkilileri Heatrow havalimanı'nın otelinde biraraya geldi. Ferrarı'nin patronu luca dı montezemolo'nun, babasının ölümü nedeniyle katılmadığı toplantı saatlerce devam etti. Toplantının ardından bir açıklama yapan FIA Başkanı Max Mosley, 40 milyon sterlinlik opsiyonlu bütçe kısıtlaması konusunda taviz vermediklerini söyledi.

Kısıtlamanın hayata geçirilmesi halinde, gelecek sezon yarışlara katılmayacakları uyarısında bulunan Ferrari, Renault, Red Bull ve Toyota'nın, kararlarını yeniden gözden geçireceklerini belirten Mosley, Ferrari'nin, uygulamaya karşı fransa'da bir mahkemede dava açmaya hazırlandığını da dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız