Liderin de bileği büküldü

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek hem taraftarlarını üzdü hem de ligi zirvede tamamlama yolunda önemli bir avantajı yitirmiş oldu.

Haberler 27.03.2010 - 12:08

Ligde son yenilgisini 15. haftada Kayserispor deplasmanında 3-0'lık skorla alan yeşil-beyazlı takım, 2-1 biten İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla 11 hafta süren yenilmezlik unvanını, İstanbul'da bırakmış oldu.

Bursaspor, Kayserispor maçının ardından, ligden ihraç edilen Ankaraspor maçından oynamadan 3 puan aldı. Bir hafta sonra ilk yarının son maçında Beşiktaş'a konuk olan yeşil-beyazlı takım, 2-1 yenik duruma düştüğü maçı 3-2 kazanarak çok önemli bir galibiyet elde etti.

Kasımpaşaspor deplasmanından da 2-0'lık skorla galibiyet çıkartan Bursaspor, ilk yarıda 3-2 yenildiği Eskişehirspor'u 3-1 yenerek adeta ilk yarının da rövanşını almış oldu.

Ankaragücü deplasmanından 0-0'lık, Trabzonspor ile sahasındaki maçta 1-1'lik skorlarla 1'er puan çıkartan ''Timsah'', Fenerbahçe'yi 2-0 yenik duruma düşmesine karşın Kadıköy'de 3-2 yenerek haftaya damgasını vurdu.

Cezası nedeniyle seyircisiz olarak Samsunspor'u Sakarya'da ağırlayan Bursaspor, bu maçtan da 3-0'lık skorla 3 puan çıkartmayı bildi. İlk yarıdaki gerginliğin bir türlü dindirilemediği Diyarbakırspor ile rövanş maçına da 3 puan parolasıyla giden Bursaspor, 17. dakikada olaylar nedeniyle tatil edilen maçtan da Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararıyla hanesine 3 puan yazdırdı.

Üstündeki takımların puan kayıplarıyla zirveye adım adım yaklaşan Bursaspor, art arda taraftarı önünde oynadığı Manisaspor maçını 2-0, Denizlispor maçını da 2-1'lik skorlarla geçerek hem zirveye oturdu hem de rakipleriyle arasındaki puan farkını açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına Galatasaray'ın 5, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da 6 puan önünde çıkan yeşil-beyazlı takım, Atatürk Olimpiyat Stadı'nı dolduran ve tribünlerde şampiyonluk şarkıları söyleyen 30 bine yakın taraftarına arzuladığı galibiyeti izlettiremedi.

Maçın ilk 30 dakikasında kalesinde 2 gol gören Bursaspor, son bölümde Volkan ile bir gol bulmasına karşın skoru lehine çeviremedi ve sahadan 2-1 yenik ayrılarak, 11 haftanın ardından yenilgiyle tanıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız