Apple bir dizi yenilik getiriyor

iPhone ve iPad’ler için geliştirilen işletim sistemi iOS 8.3’ün ikinci beta versiyonunu geliştiricilere açan Apple, bir dizi yenilik getridi.

Haberler 24.02.2015 - 12:00

Aralarında Türkçe'nin de olduğu 8 yeni dili dijital asistanı Siri’ye uyumla hale getiren Apple, yayınladığı yeni emoji’lerle de bugüne kadar aldığı eleştirilerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Emoji’lerinde yalnızca beyazlara yer verdiği gerekçesiyle ırkçılıkla suçlanan Apple, iOS 8.3 ile bu eleştiryi dikkate almışa benziyor. Söz konusu işletim sisteminin ikinic beta versiyoyla beraber gelen özellik sayesinde emoji'ler farklı ten renklerini içermesiyle çeşitliliğe açık.hale getirildi

Apple’ın kullanıma sunmaya hazırlandığı yenilikler arasında CarPlay de bulunuyor. Apple’ın otomobil ile kablosuz iletişimini sağlayan özellik, 8.3’ün 2’nci betasının yayınlanmasının ardından kullanıma girecek.

APPLE  PAY ÇİN'E AÇILIYOR

ABD merkezli teknoloji devinin iyileştirdiği özelliklerden biri de Çin’i ilgilendiriyor. Çin’deki kullanım oranını genişletmek için yoğun mesai harcayan Apple, mobil ödeme servisi Apple Pay’i yakın bir zamanda Çin’de kullanıma sunacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız