6 bin yıllık parmak izleri bulundu

Çinli arkeologlar ülkenin kuzeyinde bulunan İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bir mağarada 6 bin yıl öncesine ait olduğu düşünülen mağara resimleri ve parmak izi buldu.

Haberler Anadolu Ajansı 16.04.2010 - 14:51

Şinhua ajansının haberine göre, İç Moğolistan Kültür Dairesinden Vang Dafang, dünyanın dördüncü büyük çölü Badain Jaran'da bulunan Yabray dağındaki iki mağarada yontma taş devrine ait iki resmin bulunduğunu kaydetti.

Parmak izlerinin, okra (toprak boyası) tozu, hayvan kanı ve sudan oluşan bir karışımla boyandığını düşünen arkeologlar, 6 bin yıl önce yaşayanların okra tozunu kemik borularla mağara duvarlarına püskürtmüş olabileceklerini belirtiyor.

Vang, bunların dışında Araşan adlı bölgede bulunan 3 farklı yerleşim yerinde de yontma taş devrine ait parmak izli resimler bulduklarını kaydederek, mağaranın bulunduğu ortamın, resim stili ve boya tarzlarının Avrupa'da bulunan yontma taş devri mağara resimlerine benzer olduğunu söyledi.

Bölgede bulunan mağara resimlerinin kötü hava şartları nedeniyle büyük zarar gördüğünü ifade eden Vang, resimlerde parmak izleri dışındaki unsurların belirgin olmadığını kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız