AB'ye geri kabul uyarısı

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği ülkelerinde vize muafiyetinin yıl sonuna kadar uygulamaya konması gerektiğini söyledi. Çelik "Aksi takdirde gerekirse geri kabul anlaşması sona erdirilecek" dedi.

Haberler NTV Haber 18.10.2016 - 21:04 Son Güncelleme : 18.10.2016 - 22:20

Reuters Haber Ajansı’na konuşan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, "Avrupa Birliği, Türkiye'ye terörle mücadele yasasını değiştirmesi konusundaki ısrarına son vermeli" dedi.

Çelik, Avrupa Birliği’nin vize muafiyeti hakkında verdiği sözleri yerine getirmemesi halinde geri kabul anlaşmasının iptal edilebileceğini bildirdi.

Çelik, Ankara'nın Avrupa Birliği ile imzalanan sığınmacı anlaşmasında sözlerini tuttuğunu, yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan sığınmacı sayısının günde 7 binden, 20 ila 30 kişiye düştüğünü ifade etti.

Ömer Çelik, başarısız darbe girişiminin ardından kamudaki görevden almaların, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinde hiçbir kurumsal zayıflığa neden olmadığını da belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız