Adalet Bakanı, yüksek yargı turunda

Yüksek yargı ile Adalet Bakanlığı arasındaki buzlar eriyecek mi? Adalet Bakanı Ergin, geçtiğimiz hafta yaşanan krizin ardından yargı reformu için Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi  başkanları ile görüşüyor.

Haberler 26.02.2010 - 11:19

Çankaya Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasında dün gerçekleşen üçlü zirvenin ardından bugün yüksek yargıda hareketlilik yaşanıyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bugün ilk olarak Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile bir araya geldi.

Saat 10.00'da başlayan görüşmedensonra Adalet Bakanı Ergin, saat 11.30'da Yargıtay'a geçti. ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile görüşmesine başladı.

Yargıtay'daki randevunun ardından Adalet Bakanı'nın yeni durağı Anayasa Mahkemesi olacak. Ergin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la biraraya gelecek.

Geçtiğimiz hafta Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanması, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın yetkilerinin HSYK tarafından alınmasıyla başlayan yargı kaosu, Ankara'da gündemi değiştirmişti.

HSYK'nın kararının ardından Adalet Bakanı çok sert bir açıklamayla yüksek yargıyı suçlamış, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve HSYK'dan aynı tonda yanıtlar gelmişti.

Yargı krizi, bu hafta başında gerçekleşen 'Balyoz Darbe Planı' gözaltılarıyla gündemdeki ağırlığını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız