AK Parti'li Karagül'ün partiden ihracı istendi

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç: 'Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla, Selcan Karagöl ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir.'

Haberler Anadolu Ajansı 10.10.2009 - 18:08

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, hakkında bazı iddialar bulunan İl Genel Meclisi üyesi Selcan Karagöl'ün partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

Kılıç, AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile birlikte il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

AK Parti'li İl Genel Meclisi Üyesi Selcan Karagöl'ün, dün İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinden istifa ettiğini anımsatan Kılıç, şunları kaydetti:

'Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla, Selcan Karagöl ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Kişisel ihmal veya kusurlardan kaynaklı, toplumumuzun kabul edemeyeceği, kişisel yanlışlardan kaynaklı bir takım hadiselerle partimizin yıpratılmasına müsaade etmeyeceğiz.'

Bu arada Kılıç, hakkında bazı iddialar bulunan AK Parti'li İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Macit'in dün partiden istifa ettiğini, İl Genel Meclisi üyesi Senih Yürekseven'in de partiden ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildiğini kaydetti.

Kılıç, ''İnsanların özel hayatlarında yaptıkları yanlışlıklar üzerinden, partimizi yıpratmaya dönük bu tür hareketleri kınıyorum. Hiç kimse bu tür hatalar yüzünden siyaset yürütmemelidir'' diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de parti üyelerinden bir kısmının şahsi, özel ilişki veya eylemlerinden AK Parti'nin sorumlu olmayacağını söyledi.

İl Genel Meclisi üyelerinden Selcan Karagöl ve Senih Yürekseven hakkında ihraç istemiyle disiplin soruşturması başlatılarak gereğinin yapılacağını ifade eden Küçükler, ''Erzurum Valisini bahane ederek partimizi yıpratmaya çalışanlar, hedeflerine ulaşamayacaklardır'' dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt da AK Parti üyeleriyle ilgili haberlerin kendisini çok üzdüğünü belirterek, ''Valimizle, İl Genel Meclisi Başkanı hakkında çıkan haberleri Ankara'dayken duyduğum zaman şoke oldum, yıkıldım, hatta sabaha kadar uyuyamadım'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız