Aleviler 'eşit yurttaşlık' için Ankara'da

Binlerce Alevi Ankara Sıhhiye Meydanı’nda "eşit yurttaşlık" sloganı ile düzenlenen mitingde bir kez daha taleplerini dile getirdi.

Haberler 07.10.2012 - 14:54

Alevi Dernekleri Federasyonu ile Alevi Bektaşi Federasyonu'nun organize ettiği miting kapsamında Türkiye'nin ve Avrupa'nın pek çok kentinden gelen binlerce kişi Ankara Garı’nda buluştu.

Kortejler halinde Sıhhiye Meydanı’na yürüyen grup diyanet işlerinin ve zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini talep etti.

Tüm bu taleplerin yanı sıra mitingde Suriye ile yaşanan gerginlik de eleştirildi. "Mezhep savaşı istemiyoruz" sloganları atıldı.

Miting öncesi arama noktasında da bir arbede yaşandı. Üstlerini aratmak istemeyen bir grup polisle tartıştı. Yaşanan arbedede bir polis yaralandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız