Başer: STK özel yetenekli bir bölümdür

Eski Genelkurmay İkinci Başkanı Edip Başer ‘Karargah Baskını’yla ilgili olarak NTV’nin sorularını cevapladı.

Haberler NTV Haber 28.12.2009 - 15:44

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlayan ve bugün 3’üncü defa arama yapılan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu’yla (STK) ilgili olarak eski Genelkurmay İkinci Başkanı Edip Başer özel açıklamalar yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın ülkenin savunması için belli senaryolara sahip olduğunu belirten Başer, savunma planlarının bu planlara göre yapıldığını anlattı.

Silahlı Kuvvetler'in örgütlenmesi içinde özel yetenekli bölümlerin bulunduğunu ve bunlardan birinin de STK olduğunu ifade eden Başer, STK’nın görevinin ülkenin bir bölümünün ya da tamamının düşman saldırısına uğraması ve işgal edilmesi durumunda gerekli gayri nizami harbi planlamak olduğunu söyledi.

STK gayri nizami harp için bölgelerde gerekli kişileri eğitirken, aynı zamanda bu harekatı yönetenlerin merkezle irtibatını da sağlamak üzere planlar yaptığını Başer açıklamalarında anlattı.

Devletin çok gizli belgelerinin STK’ya bağlı kozmik odalarda saklandığına da değinen Edip Başer, Türkiye’de kurumlar arasında hiçbir zaman gerlim yaşanmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız