Baykal: Komutanların sorgulanması doğal

CHP lideri Deniz Baykal, darbe girişimi iddiaları için kuvvet komutanlarının ifade verecek olmasını doğal bulduğunu söyledi. Baykal, “Yeter ki hukuk işlesin, gerçek ortaya çıksın” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.12.2009 - 18:46

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, darbe girişimi iddialarıyla ilgili emekli kuvvet komutanlarının ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağrılmasını değerlendirdi.

Deniz Baykal, kısaca şunları söyledi: ''Türkiye'de bu konuların birbirinden ayrı, kendi çerçeveleri içinde, kendi özelliklerini dikkate alarak ciddiyetle soruşturulması, yargılanması bir temel ihtiyaçtır.

Ama bu olayları, bu konulardaki toplumun genel anlayışını değerlendirmelerini çıkış noktası olarak kabul edip, bunların tümünü bir araya getirip, ona bir miktarda iktidara muhalefet ettiğini düşündüğünüz öğretim üyelerini, aydınları, saygın yazarları, düşünürleri ekleyerek ve bütün bunların arasında örgütlü bir siyasi yapılanma söz konusuymuş gibi bir merkezi hiyerarşi etrafında bir büyük örgüt söz konusuymuş gibi konunun ele alınması maalesef çok ciddi bir yanlışa yönelinmesi anlamına gelmektedir.

Darbeyle kim ilgiliyse soruşturulmalıdır, hesabı verilmelidir. Komutanların, bu kadar söylenti, dedikodu, ortaya atıldıktan sonra ifade vermeleri kadar doğal bir şey yoktur. Elbette onlara bu sorulmalıdır. Onlar da ifadelerini vermelidir.

Bu konuda Türkiye'de bir tereddüt yoktur. Yeter ki süreç doğru işlesin. Hukuk ilkeleriyle işlesin, gerçekler ortaya çıkarılsın. Savcılar, yargıçlar bu konuda ne yapacak, bunu hep beraber dikkatle izleyeceğiz.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız