BDP'nin çadırlarına gece operasyonu

İzmir, Mersin ve Van'da BDP'liler tarafından kurulan çadırlar bu gece kaldırıldı. Çadırlarda çok sayıda havai fişek bulundu.

Haberler 26.04.2011 - 06:17

İzmir'de BDP'lilerin 'sivil itaatsizlik' sürecinde kurduğu çadır Agore Ören Yeri yanındaki Agora Parkı'ndaydı.

Terörle Mücadele ekipleri, gece saat 01.30'da çadıra operasyon düzenledi. Operasyon öncesi İkiçeşmelik Caddesi ile Agora'daki ara sokaklar trafiğe kapatıldı.

Çadırın içindeki malzemeler herhangi bir mukavemetle karşılaşmadan boşaltıldı, ardından ekipler çadırı söktü. Operasyonda gözaltına alınanlar oldu.

Mersin'de de Güneş Mahallesi'nde kurulan çadıra polis ekipleri zırhlı araçlar desteğinde geldi.

Çadırın çevresinde ve yakınındaki bir bahçede yapılan aramada, çok sayıda molotofkokteyli ve havai fişek ile bunları atmak için kurulu düzenek ele geçirildi. Bunların bazılarının bahçedeki portakal ağaçlarına gizlendiği görüldü.

Ayrıca molotofkokteyli yapımında kullanılan çok sayıda boş şişe, huni ve bezden yapılmış fitil ile araçların geçişine engel olmak için tahta üzerine çivi çakılarak yapılmış bir kapan da bulundu.

Olay yerinde geniş çaplı araştırma yapan polis, 15 kişiyi gözaltına aldı.

Van'da ise çadırın kurulduğu Ahmedi Hani Parkı çevresinde polis güvenlik önlemi aldı ve çadırlar sabaha karşı kaldırıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız