Beyaz Saray'a güneş enerjisi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'ın çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirilmesi talimatı verdi.

Haberler 06.10.2010 - 17:04

Çevreciler, Obama'nın kararını ülkenin enerjideki geleceği konusunda önemli bir simge olarak görüyor.

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter'ın petrol krizinin zirvede olduğu 1970'lerde yerleştirdiği 32 güneş paneli, Ronald Reagan döneminde kaldırılmıştı. Yine eski başkanlardan George Bush ise, 2003 yılında, güneş panellerini çatıya değil, bahçedeki bir mekana yerleştirmişti.

ABD Başkanı Obama, yenilenebilir enerji yanlısı. Ama atmosefere karbon salımının kesilmesini hedefleyen yasa tasarısını Senato'dan geçirme çabaları sonuçsuz kaldı.

Panellerin bahar aylarının başında Beyaz Saray'ın çatısına yerleştirilmesi planlanıyor.

350.org adlı küresel ısınmayla mücadeleyi amaçlayan internet sitesi, ''Bir evdeki bir güneş panelii iklimi korumaya yetmeyecektir kuşkusuz. Ama bu karar ulusun gelecekteki enerji gereksiniminin nasıl karşılanması gerektiği konusunda güçlü bir semboldür'' dedi.

Barack Obama'nın Beyaz Saray'a güneş panelleri yerleştirme kararı, Enerji Bakanı Steven Chu tarafından, Washington'da, yönetimin çevre konusundaki performansının nasıl artırılabileceğinin tartışıldığı bir konferansta açıklandı.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız