Demirtaş: Büyük üzüntü duyuyoruz

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde meydana gelen çatışmada 13 askerin şehit olduğu haberi üzerine BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş jet bir açıklama yaptı.

Haberler 14.07.2011 - 18:48

Diyarbakır’da, Demokratik Toplum Kongresi’nde bulunan Demirtaş olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Demirtaş, "Her şeyden önce çok üzgün olduğumuzu belirtmek isterim. Yaşamını yitiren gençlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

DEMOKRATİK ÖZERKLİK İLANI
Bu arada Demirtaş'ın da katıldığı Demokratik Toplum Kongresi’nden ‘Demokratik Özerkliğin ilanı’ yönünde karar çıktı.

DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanları Hamit Geylani ile Filiz Koçali, tüm BDP grubu milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü, kadın ve gençlik temsilcileri, aydın, yazar, gazeteci, kanaat önderleri ve halk delegelerinin aralarında bulunduğu 850 delegenin katıldığı toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Daha önce DTK'nın aldığı Demokratik Özerkliği inşa sürecinin başlatılması ve hızlandırılması kararlarından sonra delegeler bu kez özerkliğin ilanına yönelik karar aldı.

Toplantıda alınan kararlar, Aysel Tuğluk tarafından kamuoyuna açıklandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız