Demirtaş: Yarın yemin edebiliriz

AK Parti ve BDP heyetleri krizi çözmek için bugün bir kez daha bir araya geldi. Diyarbakır'da konuşan BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Mutabakat sağlanırsa yarın yemin edebiliriz'' dedi.

Haberler 14.07.2011 - 11:02

Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmaması nedeniyle başlayan siyasi krizi çözmek için dün görüşen AK Parti ve BDP heyetleri, bugün yeniden bir araya geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında başlayan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek; BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak katıldı.

Bu arada Demokratik Toplum Kongresi'nin Diyarbakır'da düzenlediği toplantıya katılan BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bir bütün olarak AKP yapısının parlamentoyu barış için, demokrasi için ve yeni anayasa için uzlaşma içerisinde işletebileceğine, çalıştırabileceğine ve bizim bu taleplerimize karşılık demokratik bir yaklaşım sergileyebileceğine dair bir tutum ortaya çıkarsa yemin ederiz. Biz yeminden kaçmıyoruz. Biz bu zihniyetin değişmesi için mücadele ediyoruz" dedi.

DÜN NE OLMUŞTU?
BDP dünkü görüşmede, AK Parti'nin "Meclis'e dönün burada çözüm arayın" çağrısına karşılık, Hatip Dicle ve tutuklu milletvekillerinin durumu da dahil olmak üzere siyasetin önünün açılması için bazı somut önerilerde bulunmuş ve taleplerinin karşılanması halinde meclise gelmeyi istediklerini ifade etmişti.

Bugün yapılacak olan görüşmede bir anlaşma sağlanırsa, BDP yarın yemin ederek çalışmalara başlayacak, anlaşma sağlanmaması halinde BDP yemin etmeden ve çalışmalara dahil olmadan Meclis tatile girecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız