'Demokratik açılım' masaya yatırıldı

MGK üyesi bakanlarla biraraya gelen ve 'demokratik açılım'la ilgili çalışmaları değerlendiren Başbakan Erdoğan, daha sonra Genelkurmay Başkanı'nı kabul etti; Çankaya Köşkü’ne çıktı.

Haberler NTV Haber 15.09.2009 - 23:59

Ankara'da ‘demokratik açılım’ masaya yatırıldı ve hızlı bir görüşme trafiği yaşandı.

İlk olarak, Başbakanlık Merkez Bina’da, Başbakan Erdoğan başkanlığında bir toplantı yapıldı.

MGK üyesi bakanlar katıldığı ve iki saat süren toplantının ana gündeminin ‘demokratik açılım’ çalışmaları olduğu kaydedildi. Toplantıda, yeni yıla kadar sürecin şekilleneceği yol haritasının masaya yatırıldığı belirtildi.

Planın, ekim ayında Milli Güvenlik Kurulu toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

Kürt sorunun çözümü ve PKK'lı teröristlerin dağdan indirilmesi için bazı seçeneklerin masada olduğu, Türk Ceza Kanunu'nun etkin pişmanlığı düzenleyen 221'inci maddesinin esnetilmesinin gündemde tutulduğu keydedildi.

Öldürme ya da yaralama olaylarına karışmamış teröristlerin dağdan inişinin Mahmur Kampı üzerinden yapılması seçeneğinin de tartışıldığı belirtildi.

Doğu ve Güneydoğu'daki askeri kontrol noktalarının azaltılması, GAP'ın hızlandırılması, TRT Şeş'in program içeriğinin zenginleştirilmesi gibi olasılıkların da değerlendirildiği ifade edildi.

BAŞBUĞ’LA GÖRÜŞTÜ, GÜL’E GİTTİ
MGK üyesi bakanlarla yapılan toplantının ardından, Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u kabul etti.

2 saat 15 dakika süren görüşmenin haftalık olağan görüşme çerçevesinde gerçekleştiği bildirildi. Erdoğan, 10 günü aşan bir süre Ankara'da olmayacağı gerekçesiyle, Başbuğ'un ardından Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Gül ile de biraraya geldi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız