'Diyarbakır Ansiklopedisi' çıktı

Başlayan çözüm süreciyle birlikte Diyarbakır'ın olumsuz algısını yıkmak için beş ciltlik kent ansiklopedisi yayımlandı. Beş ciltlik eserde, kentin tarihi coğrafyası, ekonomisi, kültürel zenginlikleri, mimarisi ve tarihi eserleri geniş bir şekilde yer alıyor.

Haberler 16.05.2013 - 16:04

Kentin olumsuz algısını yıkmak için hazırlanan ansiklopedi Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nca tanıtıldı.

Ansiklopedinin editörü yazar İhsan Işık, Diyarbakır'ın siyasi hadiselerle gündeme gelmesini içine sindiremediğini belirterek, "Elbette ki hak, hukuk ve özgürlük mücadelesi olmalı. Ama diğer boyutları da konuşulmalı"dedi.

Yıllar süren beş ciltlik eserde, kentin tarihi coğrafyası, ekonomisi, kültürel zenginlikleri, mimarisi ve tarihi eserleri geniş bir şekilde yer alıyor.

'KALİTE AÇISINDAN ÖNCÜ'
Ansiklopedi, 90 kişilik yayın kurulu tarafından hazırlandı.

Yazar Işık, Türkiye'nin şehir ansiklopedisi konusunda dünyanın çok gerisinde olduğunu, Diyarbakır ansiklopedisinin ise, Türkiye'de kalite açısından öncü olduğunu savundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız