Engin Çeber’in ölümüne müebbet

Yargıtay, Engin Çeber’in cezaevinde işkence sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili davada müebbet hapis cezasına çarptırılan cezaevinin ikinci müdürü, gardiyan ve başgardiyan hakkındaki hükümleri onadı.

Haberler NTV Haber 11.11.2013 - 18:01

Yargıtay’dan Engin Çeber'in Metris Cezaevi’nde ölümüyle ilgili davada işkence suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan cezaevinin İkinci Müdürü Fuat Karaosmanoğlu hakkındaki hükmü onadı.

Yüksek Mahkeme, İnfaz Koruma Memuru Sami Ergazi ve Başgardiyan Selahattin Apaydın'a verilen müebbet hapis cezalarını da onadı.

Bu karar, Türk hukuk tarihinde işkenceye verilen en ağır ceza olarak kayda geçti.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde dergi dağıtırken gözaltına alınan Engin Çeber, Metris Cezaevi'nde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız