Guatemala'da gayya kuyusu

Agatha kasırgasının yol açtığı ürkütücü toprak çöküntüsü göreni şaşkınlığa uğratıyor.

Haberler 01.06.2010 - 12:47

Göreni şaşkınlığa uğratan bir fotoğraf. İlk bakışta montaj gibi görünen bu manzara aslında Agatha kasırgasının yol açtığı bir çöküntünün resmi.

Ciudad de Guatemala’da iki caddenin kesiştiği noktada meydana gelen çökme, üç katlı bir binayı bahçesiyle birlijkte yutmuş. Çöküntünün nedeni, yeraltındaki toprağın akıntılarla sürüklenmesi ve yüzeyin altında boşluk oluşması.

Bu duruma yerin hemen altındaki toprak dolgunun kireçtaşı, karbone kayalık, tuz yatağı veya suyla aşındırılabilen başka kaya tiplerinden oluştuğu yerlerde daha çok rastlanıyor.

Guatemala’daki çöküntünün nedeni Agatha kasırgasının yol açtığı yeraltı selleri.

Tropikal Agatha kasırgası ve tetiklediği seller cumartesi gününden bu yana Guatemala, Honduras ve El Salvador'da 150'den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Sellerde kaybolan ve enkaz altındaki yüzlerce kişinin de yaşamından endişe ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız