Gül ile Ahmedinejac uranyumu görüştü

Cumhurbaşkanı Gül’ün İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile başbaşa yaptığı görüşmede Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı El Baradey’in önerisini konuştuğu öğrenildi.

Haberler 09.11.2009 - 00:13

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İslam Konferansı Teşkilatı 25. Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısı çerçevesinde, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile yaptığı ikili görüşmede, İran'ın nükleer dosyasıyla ilgili sorunun aşılması yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.

Four Seasons Bosphorus Otel'de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile gerçekleştirdiği görüşmede Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Muhammed El Baradey’in İran’ın elindeki uranyumu Türkiye’ye göndermesi önerisi de konuşulduğu öğrenildi.

İkilinin görüşmesi ardından bir açıklama yapılmazken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son ziyaretiyle iki ülke ilişkilerinde kazanılan ivme, İSEDAK çerçevesinde işbirliğinin önemi ve Afganistan sorunu üzerinde durulduğu gelen bilgiler arasında.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız