Hamsinin fiyatı fırtınayla uçtu

Trabzon’da soğuk ve fırtınalı hava nedeniyle balıkçılar Karadeniz’e açılamadı. Sezon başında 30 liraya kadar gerileyen hamsinin fiyatı, fırtınanın da etkisiyle 100 liraya kadar yükseldi.

Haberler DHA 28.01.2024 - 11:35

Karadenizli balıkçılar, ağlarını denize bırakmayı sürdürüyor. Trabzon’da hamsinin yanı sıra barbun, istavrit ve palamut tezgahlarda yer alıyor.

Karadeniz’de son haftalarda etkili olan kar yağışı ve fırtına, balık tezgahlarını da vurdu.

Balıkçıların fırtınada tekneleriyle denize açılıp, avlanamaması nedeniyle balık fiyatlarında artış gözlendi.

Sezonun başında, özellikle 30 liraya kadar gerileyen hamsinin kilo fiyatı, az avlanması kaynaklı 100 liraya yükseldi.
“HAMSİ SEYREKLEŞİNCE FİYATI YÜKSELDİ”

Balıkçı Turgay Memiş, hava şartları nedeniyle kayıkların denize açılamadığı için hamsi fiyatının arttığını belirterek, “Sezon başlangıcı mükemmel geçti. Şu anda balık sezonu başlayalı 4’üncü aya geldik; müthiş balıklar geldi. Fiyatlar da uygundu. Vatandaş, bol bol istavrit, mezgit ve diğer balıklardan yemiş oldu. Bunun yanında sezonda fiyatlar çok yükselmedi. Şu anda hamsi fiyatı biraz yüksek; sebebi havaların soğuk olması ve kayıkların çoğunun denize çıkmamasından kaynaklanıyor. Hamsinin fiyatları 100-150 lira arasında değişiyor. Hamsinin 3 kilosunun 100 lira olduğu zamanlar vardı. Hamsi biraz seyrekleşince fiyatı yükseldi.” diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız