HDP zaferini ilan etti

HDP'nin seçim zaferiyle ilgili açıklama Sırrı Süreyya Önder'den geldi. Önder, "80 vekille Meclis'e girmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Haberler ntv.com.tr 07.06.2015 - 21:00

Sırrı Süreyye Önder 2015 milletvekili seçimlerinde HDP'nin yüzde 12.06 oy almasıyla ilgili şunları söyledi:

"Bu sonuçlar hoyratlığı karşı demokrasinin, zülme karşı özgürlüğün, savaşa karşı barışın zaferidir. Bütün Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun. Bütün yurtdaşlarımızdan iki ricamız var. Partimiz bugün kesinlikle kutlama yapmayacak. Eş genel başkanlarımız bunu daha önce açıklamışlardı. Bu sonucu provake etmek isteyenlerin eline koz vermeyelim. İkincisi ise sandıklardaki oylar tam sayılana kadar partililerimiz sandık başından ayrılmasın."

DEMİRTAŞ'TAN HDP'LİLERE UYARI

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş da, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Lütfen hiç bir arkadaşımız görev yerini terk etmesin. Kutlamalar için sokağa çıkılmasın. Sevinmeyi hepiniz hak ediyorsunuz ama henüz değil."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız