Kadının en büyük sorunu: Şiddet!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınların sorunlarını ve taleplerini ortaya çıkarmak amaçlı akademik bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre, kadınların en büyük sorunu şiddet.

Haberler NTV Haber 08.03.2017 - 00:28

Kadir Has Üniversitesi, 23 ilde bin 216 kişi ile görüştü, toplumsal cinsiyet ve kadın algısını araştırdı. Araştırmada, şiddet, kadınların en önemli sorunu olarak belirlendi. Kadınların yüzde 55'i bu görüşü paylaşıyor.

Kadınların şiddetten sonra 2. önemli sorunu yüzde 12 ile işsizlik. İşsizliği yüzde 11 ile eğitimsizlik takip ediyor. Araştırmaya göre 4 kadından 3'ü çalışmıyor.

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 25'i aktif olarak çalışıyor. Yüzde 34 'ü geçmişte çalıştığını, yüzde 41'i ise hiç çalışmadığını ifade etti. Çalışmayı bırakan kadınların en önemli sebebi evlilik ve ev işi sorumlulukları.

Araştırmaya göre, kadınların genel hayat memnuniyeti erkeklerden daha fazla. Siyasette daha fazla yer almak istiyorlar. Yüzde 77'si de toplumda kadın ve erkeklerin eşit hak ve imkanlara sahip olmadığı görüşüne sahip.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız