Kanser yayan geni buldular

İngiliz bilim insanları, kanserin vücutta yayılmasına sebep olan bir ''başıbozuk gen'' keşfettiler.

Haberler 24.01.2011 - 16:02

East Angila Üniversitesi bilim insanları, bulgularının, on yıl içinde tümörün vücudun diğer yerlerine yayılmasını (metastaz) durduracak ilaçların geliştirilmesini sağlayabileceğini söylediler.

''Oncogene'' adlı dergide yayınlanan araştırmada, ''WWP2'' olarak adlandırılan genin, kanser hücreleri içinde yer aldığı ve vücutta kanser hücrelerinin yayılmasını önleyen bir proteine saldırarak, bu proteini bozduğu kaydedildi.

Laboratuvarda yapılan deneyde, ''WWP2''nin engellenmesiyle söz konusu proteinin seviyesinin arttığı ve kanser hücrelerinin hareketsiz kaldığı görüldü.

Çalışmaya katılan bilim adamlarından Surinder Soond, ''Bunun, tümörün yayılmasının önlenmesi ve kanserin tedavisinde yeni ve heyecan verici bir yaklaşım olduğunu'' söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız