Katliam sanıkları üniversite okuyor

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nin basılarak üç kişinin öldürülmesiyle ilgili tutuklu sanıkların Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümünde okudukları ortaya çıktı.

Haberler Anadolu Ajansı 02.06.2010 - 12:47

2007 yılında Niyazi Mısri Caddesi'nde bulunan Zirve Yayınevini basarak biri Alman uyruklu üç kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgi Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 4 sanık, cezaevinde görevli eğitmenler aracılığıyla, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'ne kayıt yaptırdı.

Olaya ilişkin tutuklu Emre Günaydın dışındaki dört sanığın aynı koğuşta kaldıkları ve sınavlara birlikte hazırlandıkları belirtildi.

Özdemir, Gürler, Yıldırım ve Çeker'in, cezaevinde bu şekilde eğitim gören 25 kişi ile birlikte sınavlara girdikleri, bunun yanında, okumak için sıklıkla kitap istedikleri öğrenildi.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalanmıştı.

Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından olayı azmettirdikleri gerekçesiyle Varol Bülent Aral ile Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki de tutuklanmıştı.

Yelki 22 Mayıs'taki, Aral da 20 Ağustos'taki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız