Konya'da BDP gerginliği

Partinin genel başkanı Geylani'nin katıldığı mitingin ardından, BDP grup ile bir başka grup karşı karşıya geldi, araya giren polisle BDP'liler arasında çatışma yaşandı.

Haberler Anadolu Ajansı 29.05.2011 - 18:59

BDP Genel Başkanı Hamit Geylani'nin katıldığı mitingin sonunda, bazı partililer ile bir grup Mevlana Caddesi'nde karşı karşıya geldi.

İstiklal Marşı okuyarak sloganlar atan grup ile partililer arasında bir olumsuzluk yaşanmaması için polis yoğun çaba sarf etti. Polis bir grup BDP'liyi güvenlik açısından otobüse bindirmek istedi.

Buna tepki gösteren grup ellerindeki cam şişelerle önce üç araca zarar verdi. Sonra polise ve vatandaşlara saldırdı.

Bunun üzerine güvenlik güçleri grubu dağıtmak için cop ve biber gazı kullandı.

Bu sırada bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi. Konya'nın en kalabalık alanı olan Zafer Meydanı'na çıkan grubu polis güçlükle dağıttı.

Emniyet yetkilileri, olayla ilgili henüz gözaltına alınan kimsenin bulunmadığını, birkaç polisin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.
"ANA DİLE PRANGALAR"
BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, mitingde yaptığı konuşmada, bütün dillerin kutsal olduğunu, en kutsal dilin de herkesin ana dili olduğunu söyledi.

Dilin, yaşamın olmazsa olmazı olduğunu belirten Geylani, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Kürtlerin ana diline prangalar vurulduğunu öne sürdü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız