Kılıçdaroğlu: Madem böyle yapacaktınız sandığı neden koydunuz?

Üç belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Madem böyle yapacaktınız sandığı neden koydunuz, niye halkın iradesine saygı göstermiyorsunuz" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 21.08.2019 - 09:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasıyla ilgili ilk açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu "Bu yapılan demokrasiyle bağdaşmıyor, bu üç başkan da aday olmadan önce savcıdan iyi hal kağıdı almış,  Yüksek Seçim Kurulu'na gitmiş onlar da sakınca görmemiş, yargı kararını bile beklemiyorsun kendin karar verip adım atıyorsun" dedi.

Sözcü gazetesine konuşan CHP lideri "Madem böyle yapacaktınız sandığı neden koydunuz, niye gereğini yapıp halkın iradesine saygı göstermiyorsunuz" diye sordu.

Kılıçdaroğlu parti olarak bir tepki gösterecek misiniz? şeklindeki soruya " bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak , protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz, biz milletin ferasetine güveniyoruz" yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız