Maden işçilerinin açlık grevi sona erdi

Amasya'da, çalıştıkları maden ocağının kapatılmasını protesto eden işçilerin yerin bin 680 metre altında yaptıkları açlık grevi 10'uncu günde son buldu.

Haberler Anadolu Ajansı 13.04.2016 - 15:12 Son Güncelleme : 13.04.2016 - 15:13

Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçilerin, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla yerin bin 680 metre altında yaptıkları açlık grevi, sona erdi.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'un yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarından oluşan heyet, Yeni Çeltek Maden Ocağı'na gelerek yer altına indi ve açlık grevi yapan işçilerle görüştü.

Akçul, sorunun çözümü için heyet oluşturulduğunu, sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulacağını belirterek, işçilerden açlık grevini sonlandırmasını istedi.

Bunun üzerine işçiler de açlık grevinin 10'uncu gününde eylemlerini sonlandırmayı kabul etti. İşçiler, daha sonra yer üstüne çıkmaya başladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız