CHP Sözcüsü Öztrak: Ortada kaotik bir durum var

YSK'nın gece saatlerinde yaptığı toplantıda alınan kararı eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ve "Ortada kaotik bir durum var" dedi. Öztrak, İstanbul'un 12 ilçesinde itirazların reddedildiğini 18 ilçesinde ise karar sürecinin devam ettiğini söyledi.

Haberler ntv.com.tr 03.04.2019 - 16:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dün itiraz sürecini başlatırken sarf ettiği sözler endişelerimize artırmıştır. Bize operasyon çekiliyor, şaibeli seçim gibi laflar iktidar partisi genel başkan yardımcısının söylememesi gereken sıkıntılı sözlerdir. Kazansalardı Ali İhsan Yavuz bu sözleri sarf edecek miydi? Seçimlerde şaibe var demesi trajikomik bir durum. Bu söylem son derece tehlikeli diğer söylemlere de yol açıyor. Havuz medyasında yer alan sandık darbesi ikinci gezi gibi ifadeler ülkede kutuplaşmayı başlatacak ifadeler. 

Tüm parti yetkilileri bu süreçte sorumlu sözler sarf etmek zorunda. CHP olarak itiraz mekanizmasının kullanılmasına karşı değiliz. İtiraz iyi niyetli olmalı, hukuka uygun olmalı. Bu çerçeveyi anayasa, YSK kararları belirleyecek. YSK'nın 214/11099 sayılı kararı var. Delilsiz itirazlar YSK'nın itibarıne gölge düşürür ve belirsizliği artırır denmiş. Bu defa görüyoruz ki YSK gece yarısı yaptığı toplantıda bu kararın arkasında durmadı. Kendi kararına sahip çıkamadı. Hakimler siyasi baskılara boyun eğmemeli.

Dün akşam alınan bu kararla 2014 yılında alınan daha önceki karara aykırı olarak ilçe seçim kurulları yeniden tam sayım yapılmasını veya geçersiz oyların sayılmasını kabul ederken diğer bazı ilçelerde reddedildi. Ortada kaotik bir durum var. YSK bunu sayma kararı alanlar saymaya devam edecek, diğerleri daha önceki kararları dikkate alacak. Bu ne demek? Hukuksuzluk başladıysa devam edin ama başlamadıysa hukuka geri dönün. Bu kolay kolay vicdanlara sığacak bir gelişme değildir. 

İTİRAZ SÜRECİNDE SON RAKAMLARI

Bugün geldiğimiz noktada Türkiye belirsizliği kaldıramayacak bir noktadadır. İstanbul'da 12 ilçede ret, 5 ilçede tam sayım, 3 ilçede sayım bitti, 1 ilçede ise 10 sandıkta sayım kararı alınmış. 18 ilçede karar süreci işliyormuş.

Seçim sonrasında muazzam bir algı operasyonu yürütülüyor. Sandıklardaki sayımlar bitince Yavaş ve İmamoğlu seçilmiş başkanlar olarak ortaya çıktı. Kabaca 27 bin oy farkından söz etmiştik ertesi sabah YSK Başkanı da açıklamak zorunda kaldı. 3 aşağı 5 yukarı aynı şekilde süreç devam ediyor. İlginç olaylar yaşıyoruz. Bir ilçede iktidar partisinin lehine çıkan oyları dikkate aldı. Millet İttifakı lehine çıkan oyların dikkate alınmamasına itiraz ettik.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

Bugün enflasyon rakamları geldi. Fahiş artış devam ediyor. Alınan tüm önlemlere rağmen enflasyon hala çok yüksek. Ekonomi olağanüstü yavaşlamış vaziyette. Belirsizliği bitirip gündeme dönmek zorundayız. Bugünün işi ekonomik krizle borçla ilgili sorunların çözme zamanıdır.  

3 İLÇEDE SAYIM BİTTİ

Arkadaşlarımız ilçe seçim kurulundan gelen rakamları hızla giriyor. Bizim elimize gelen verilere göre Adalar, Eyüp ve Büyükçekmece'de sayım bitti, büyük farklar yok. CHP lehine olan bir takım sayımlar ortada. Ben sonuçların çok fazla değişeceğini sanmıyorum."

VİDEO: İSTANBUL'DA OY SAYIMINDA SON DURUM 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız