Osmaniye'de orman yangını kontrol altına alındı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. İlçedeki yangın bölgesine yakın evler tedbir amaçlı boşaltıldı. Bakan Pakdemirli , Osmaniye'deki orman yangınının kontrol laltına alındığını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 10.10.2020 - 17:39 Son Güncelleme : 10.10.2020 - 18:57

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Yukarıçiyanlı köyündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 23 arazöz, 8 su tankı, 5 iş makinesi ve 150 personel yönlendirildi.

Bölgede, yangın alanına yakın evler tedbir amaçlı tahliye edildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bugün Kahramanmaraş Andırın ve Osmaniye Kadirli ilçerlerimizde çıkan orman yangınları, ekiplerimizin gayretli çalışmaları neticesinde kontrol altına alındı. Fedakarca çalışan mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Jandarma ve itfaiye ekipleri, yangın nedeniyle evlerinde mahsur kalan 2 aileyi kurtardı. Ayrıca 2 büyükbaş hayvan alevler arasından ekiplerce çıkarıldı.

Yangına yakın yerleşim yerlerine giden bazı yolları da trafiğe kapatan ekipler, sivil araç geçişine izin vermedi.

Bölgeye giden AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi aldı, incelemelerde bulundu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız