Reyhanlı saldırısında FETÖ izi

Hakimler ve Savcılar Kurulu, MİT TIR'larını durduran eski Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'la ilgili rapor hazırladı. Rapora göre, Şişman, Reyhanlı'da 53 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına, MİT'i suçlamak için göz yummuş.

Haberler NTV Haber 11.05.2017 - 13:31

MİT TIR'larını durduran eski Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, Reyhanlı'da 53 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını haber almasına rağmen, operasyon başlatmadı.

Bu tespit, Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanlığınca, Şişman hakkında hazırlanan raporda yer alıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde bomba yüklü iki aracın patlaması sonucu, 53 kişi hayatını kaybetmişti. Şişman o dönem, Adana Özel Yetkili Savcısı olarak görev yapıyordu.

HSK raporuna göre Şişman, Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Anas Asalieh ve bağlantılarına yönelik Antakya ve Samandağ'da MİT-emniyet koordinasyon toplantısında alınan karara rağmen operasyonu erteledi.

Rapora göre MİT tarafından, Suriye rejimi kaynaklı eylem yapılacağı yönündeki hassas bilgilerin emniyet yetkilileriyle paylaşılmasına karşın Şişman, harekete geçmedi.

Şişman ayrıca, 1 Mart 2013'te Hatay Yayladağı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Asalieh'in yakalanmasına yönelik operasyon talimatı vermekten de kaçındı.

MİT'ten, Reyhanlı saldırısından 3 gün önce 8 Mayıs 2013'te gelen, "Suriye kaynaklı saldırı yapılacak" bilgisini göz ardı eden Şişman, saldırı ihbarını dikkate almadı.
Rapora göre Şişman, saldırıyı MİT ile ilişkilendirerek sözde Selam Tevhid-Kudüs Ordusu'nun şiddet eylemi olarak sunmayı amaçladı.

Özcan Şişman, MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.
Şişman'ın FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı da tespit edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız