Siz sorun, NTV BLM söylesin

Merak ettiklerinizi ‘aklinizatakilanlar@ntv.com.tr’ adresine gönderin, uzmanlarımızın cevaplarıyla birlikte derginiz NTVBLM'de yayınlansın.

Haberler 21.01.2011 - 13:19

HAYVANLAR YAŞADIKLARI BİR OLAYI KOMİK BULABİLİR Mİ?
(Pelin OR)


Kural olarak hayır. Ancak şempanze ve bonobo gibi insana yakın akraba türlerde annelerin yavrularıyla oynarken yüksek sesle güldüklerini biliyoruz. Romanes gibi 19. yüzyılın anekdotçu araştırmacıları farelerin güldükleri ifade etti ama sonraki dönemlerde bunların ne yüz ifadelerinin ne de tepkilerinin insana benzemediği gösterildi. Şakalaşmak, belirli bir iletişim düzeyi ve akıl gerektiriyor. Bir çalışmada Koko isimli bir gorilin bakıcısına kuş gibi kanat çırparak bir çeşit şaka yaptığı ve ardından buna kendisinin de güldüğü kaydedildi.
Doç. Dr. A. Murat AYTEKİN
Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü, Uygulamalı Biyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim
üyesi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız