Stephen Hawking unvanını bırakıyor

Kara delikler ve kuramsal fizik alanlarında çalışan dünyaca ünlü astrofizikçinin 30 yıldır yürüttüğü ''Lucasian Profesörlüğü''nden emekli olacağı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 30.09.2009 - 13:51

Kara delikler ve kuramsal fizik alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan Britanyalı astrofizikçi Stephen Hawking'in 30 yıldır yürüttüğü ''Lucasian Profesörlüğü''nden emekli olacağı bildirildi.

Cambridge Üniversitesi Matematik bölümünde 1979 yılından beri Lucasian Profesörü olarak görev yapan Hawking'in, unvanı bırakmakla birlikte üniversitede çalışmaya devam edeceği belirtildi.

1663 yılında üniversite parlamento üyesi olan Henry Lucas tarafından kurulan 350 yıllık Lucasian Profesörlüğü unvanı ilk olarak Isaac Barrow'a, ardından da Isaac Newton'a verilmişti. Hawking'in 17'ncisi olduğu Lucasian Profesörleri geleneksel olarak, 67 yaşına gelince bu unvanı bırakıyor.

Üniversite Sözcüsü Genevieve Maul, boş kalan pozisyon için ilan verildiğini ve Hawking'in yerine kimin alınacağının kısa sürede açıklanacağını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız