'Temel'de güldü, 'Sakarya'da duygulandı

Ulan Batur'da Moğol öğrenciden "Sakarya" şiirini, bir diğerinden 'Temel' fıkrasını dinleyen Arıç hem duygulandı, hem de kahkahaya boğuldu.

Haberler 24.10.2010 - 15:58

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da ziyaret ettiği Türk-Moğol okulunda hem eğlenceli hem duygusal anlar yaşadı.

Arınç, Dolgorma adlı Moğol kız öğrencinin okuduğu Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya" şiirini, Bilegtskhain adlı kız öğrencinin de "Kaldırımlar" şiirini dinlerken duygulanırken, bir başka kız öğrencinin anlattığı "Temel" fıkrasını dinlerken ise kahkahaya boğuldu.

245 öğrencili Elite International School adlı okulun müdürü Mehmet Elçi de geleneksel kıyafetle bir Moğol halk şarkısı söyledi. Arınç'a da del ismi verilen geleneksel kıyafet giydirildi.

Devlet Bakanı Arınç ve beraberindeki heyet daha sonra Tonyukuk anıtını ve Cengiz Han heykelini ziyaret etti.

Bakan Arınç Moğol Ulusal Televizyon Kanalı MNB'ye verdiği demeçte ikili ilişkilerin gelişmesi için Moğol tarafının da, Türkiye'nin yaptığı gibi 1 aya kadar kalacakları vizeden muaf tutması gerektiğini söyledi.

Yarın çeşitli açılışlara katılacak olan Arınç, Moğolistan Başbakanı Sukhbaatar Batbold, Yol, Ulaştırma, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı, Maden Kaynakları ve Enerji Bakanı ile de ayrı ayrı görüşecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız