Tunceli’de bacakları kesilmiş ölü sokak köpeği bulundu

Tunceli'de besleme yapmak için çıktıkları kırsalda 4 bacağı kesik, vücudunda kurşun izine benzer yaralar bulunan ölü sokak köpeği bulan hayvanseverler, suç duyurusunda bulundu.

Haberler DHA 15.03.2022 - 16:54

Tunceli'de 4 bacağı kesik ölü sokak köpeği bulundu.

Kentte bir grup hayvansever dün akşam saatlerinde sokak hayvanlarını beslemek için İnönü Mahallesi'nde bulundukları kırsal alana gitti. Sokak köpeklerini ve kedileri besleyen hayvanseverler, yol kenarında ölü bir köpeği fark etti.

Sokak köpeğinin bacaklarının kesik olduğunu gören hayvanseverler, durumu İl Emniyet Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, köpeği alarak Tunceli Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü.

Veteriner hekim tarafından incelenen köpeğin vücudunda çok sayıda kemiğin kırıldığı, dört bacağının eklem yerlerinden kesici aletle kesildiği ve vücudunda kurşun izine benzer delikler olduğu tespit edildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Hayvanseverler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, polisin köpeği öldürenlerin yakalanması için yaptığı çalışma sürüyor.

"BUNU YAPAN İNSAN DA ÖLDÜRÜR"

Dünden beri gözüne uyku girmediğini söyleyen Dilşah Mak, gözyaşlarıyla köpeği bu hale getirenlerin yakalanması gerektiğini belirtti.

Bu durumun sonuna kadar peşinde olacaklarını söyleyen Mak, "Bir tek çocuğun karnı doysun diye günlerce sokak sokak besleme yapıyoruz. Bunu insan yapmış olamaz. Bu insan aramızda geziyor olamaz. Daha önceden de burada bir de cinayet oldu. O köpeğin yaşam hakkını, acı çekmeme ve özgürlük hakkını sonuna kadar savunacağız. Bunu yapan insan da öldürür, çocuğa tecavüz de eder. Bu canilerin bir an önce bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ölü köpeği bulan hayvanseverler, sokak sokak hayvanları besliyor

"BU DURUM KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ"

Tunceli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyesi Merve Koyun da köpeğin cansız bedenini görünce büyük bir şoka uğradığını belirterek, "Biz dün dernek olarak beslemeye çıkmıştık. Akşam saatlerinde besleme yaparken öldürülmüş bir sokak köpeğini gördük. Emin olamadık insan mı yaptı hayvan mı yaptı diye. Hemen durumu HAYDİ ekibine bildirdik ve şikayetçi olduk. Olay savcılığı da ulaştı ve soruşturma başlatıldı" dedi.

Faillerin bulunması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Koyun, "Cesedini gördüğümüzde 4 ayağının kesildiğini gördük. Sokak hayvanları bizlerin çocuklarıdır. Evinizdeki çocuğunuza ve insanlara nasıl yaklaşıyorsanız onlara da o şekilde yaklaşın. Onların da canı, hisleri ve duyguları var. Kesinlikle bu durum kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

VİDEO: BALIKÇILARIN VERDİĞİ MÜCADELE BELGESEL OLDU

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız