Türkiye’de 977 bin 922 döşeli mayın var

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'deki döşeli mayın sayısının 977 bin 922 olduğunu söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 18.09.2013 - 12:38

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Türkiye'de toprak altındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Yılmaz, Ottawa Sözleşmesi kapsamında, 27-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında İsviçre'de "Ottawa Sözleşmesi Yükümlülükleri Uluslararası Gözden Geçirme Toplantısı" düzenlendiğini anımsattı.

İsmet Yılmaz, toplantıda görüşülen, "Süre Uzatım Talebi Dokümanı" ile 2022 yılına kadar ek süre talebinde bulunulduğunu, bu dokümana göre döşeli mayın sayısının 977 bin 922 olduğunu bildirdi.

'NATO ÜLKELERİ ARASINDA İKİNCİ SIRADAYIZ'
Tanrıkulu'nun bir soru önergesini daha yanıtlayan Yılmaz, TSK'nın personel sayısının, ülke güvenliği ve milli menfaatlerin sağlanması için mevcut kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını esas alan ve 3 yıllık bir süreç olan Planlama Programlama Bütçeleme Sistemi kapsamında belirlendiğini ifade etti.

TSK personel mevcutlarının her ay TSK genel ağda yayımlandığını kaydeden Yılmaz, açık kaynaklardan temin edilen bilgiye göre, TSK'nın personel mevcudu bakımından NATO ülkeleri arasında ikinci sırada olduğunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız