Türkiye'nin astronot adayı 2022’de seçilecek

Türkiye'nin ilk astronot adayının gelecek yıl seçileceği bildirildi. Yapılacak bilimsel deneyler için astronotun bilim insanları arasından seçilmesi bekleniyor.

Haberler ntv.com.tr 05.11.2021 - 14:59

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye'nin astronot adayının 2022'de seçileceğini belirtti.

Serdar Hüseyin Yıldırım, Türk astronot yetiştirilmesi için Amerika’dan SpaceX ve Rusya’dan Soyuz ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Buna göre, anlaşılan şirket 7 ay sürecek eğitimler için kriterleri Türkiye’ye bildirecek ve 2 astronot seçimi yapılacak.

Eğitimlerin ardından biri seçilerek uzaya gönderilecek. Türk astronotun en az 1 hafta uzayda kalacağını belirten Türkiye Uzay Ajansı Başkanı "Biz uzaya gitmişken orada bilimsel deneyler araştırmalar da yapmak istiyoruz. Bu yüzden gidecek astronot adayı bir bilim insanı olacaktır" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız