Türkiye'nin F-35 zararı ne kadar?

CHP'li Elekdağ, Türkiye'nin ertelediği ABD'den F-35 savaş uçağı alımında şimdiye kadar ödenen paranın geri alınıp alınmayacağını ve Ankara'nın yazılım kodlarını alıp alamayacağını sordu.

Haberler 01.04.2011 - 10:56

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e F-35 alımını sordu.

ABD'den alınacak F-35 savaş uçaklarıyla ilgili 2008'de TBMM'de yaptığı konuşmayı hatırlatan Elekdağ, yazılım kodlarını ABD'den alamayan Türkiye'nin 16 milyar dolarlık bir parayı heba edeceğini aktardı.

Aynı yazılım kodlarını Avustralya'ya verilmesi ancak NATO müttefiki Türkiye'ye verilmemesine değinen CHP'li Elekdağ, basında çıkan ve tekzip edilmeyen haberlere göre Ankara'nın siparişi ertelediğini belirterek Bakan Gönül'den şu soruları yanıtlamasını istedi:

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız