Uçak krizi sonrası ilk temas

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçak kriziyle ilgili Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü. İki bakan 3-4 Aralık'ta Belgrad'da yapılacak  AGİT zirvesinde bir araya gelecek.

Haberler NTV Haber 25.11.2015 - 15:35 Son Güncelleme : 25.11.2015 - 15:38

Dışişleri Bakanı Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü.

Telefon görüşmesi ile ilgili açıklama yapan Türk Dışişleri Bakanlığı "İlerleyen günlerde iki dışişleri bakanının biraraya geleceğini" duyurdu.

Türk Dışişleri'nin açıklamasından kısa süre sonra da Rus Interfax Ajansı, Lavrov'un sözcüsü'ne dayandırarak "Görüşme konusunda mutabakat yok" açıklaması geçti.

Bu çıkışa Türk diplomatik kaynaklardan jet yanıt geldi. Kaynaklar, "Yaptığımız açıklamanın arkasındayız, iki bakan Belgrad'da 3-4 Aralık'ta yapılacak AGİT zirvesinde görüşme konusunda mutabık kaldı" dedi.

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu.

Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız