'Usulsüz dinleme' davasında 9 yakalama

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara merkezli "usulsüz dinleme" operasyonu kapsamında 9 şüpheli hakkında savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarttı.

Haberler Anadolu Ajansı 21.05.2015 - 19:25

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay, 7 şüpheliyi serbest bırakan Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği kararına, "tutuklama koşullarının olduğu" gerekçesiyle itirazda bulundu. İtiraz üzerine kararını değiştirmeyen hakimlik, talebi üst mahkemeye gönderdi.

Talebi değerlendiren Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Salih Keskinkılıç, Ahmet Ümit Seçgin, Yunus Yazar ve Coşgun Çakar hakkında yakalama emri düzenlenmesine karar verdi.

Hakimlik ayrıca, savcılığın talebi üzerine firari durumda bulunan eski Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı ile 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü Emre Baykal hakkında "yakalama kararı" çıkarılmasını kararlaştırdı.

Hakimlik, adli kontrolle serbest bırakılan şüphelilerden Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, eski Emniyet Müdürleri Hüseyin Özbilgin ve Ayhan Falakalı'nın tutuklanması taleplerini ise reddetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız