'Ballı kestane' Arap pazarına girecek

Türkiye'de bir ilk olarak ortaya çıkan ve Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından akademik destek sağlanan 'ballı kestane' için dış pazar arayışları sürüyor.

Haberler 01.11.2010 - 11:44

Mucit Türk İş Adamları Platformu (MUTİAP) tarafından yürütülen bilimsel çalışmalar sonucu ortaya çıkan yüksek besin değerli ''ballı kestane''nin Arap ülkelerine pazarlanması için çalışmalar başlatıldı.       

Mucit Türk İş Adamları Platformu (MUTİAP) Genel Koordinatörü Hakan Başlık, platformun "Ballı Kestane" projesi için yurtdışı pazar arayışlarını sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:        

''Aydın'ın kestane üretimi küçümsenmeyecek oranlarda. Bu ürünün daha fazla getirisi olmasına çaba gösteriyoruz. Türkiye'de bir ilk olarak ortaya çıkan ve Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından akademik destek sağlanan ballı kestane için dış pazar arayışlarımız sürüyor. Özellikle Arap ülkelerinde önemli yol aldık. Görüşmelere başladık.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız