3 İspanyol şirketin gözü Türkiye'de

Çağlayan, FCC, Gas Natural ve Red Electrica firmalarının Türkiye'de yatırım planları olduğunu açıkladı. 3 firmanın toplam cirosu 18 milyar Euro'yu aşıyor.

3 İspanyol şirketin gözü Türkiye'de

Bakanı Zafer Çağlayan, 27 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İspanya'da gerçekleştirilen CEO toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, sektörlerinde büyük ve 1 milyon kişiye yakın istihdam sağlayan 17 firmanın üst yöneticisinin yanı sıra 1 milyon işletmeyi temsil eden ''CEOE'' isimli İşverenler Konfederasyonu Başkanının da hazır bulunduğunu anımsatan Çağlayan, İspanyol firmalarının çıkışı Türkiye'de aradığını belirtti.

Enerji, inşaat, altyapı, bankacılık, borsa işletmeciliği, demiryolu, perakendecilik, sigorta, basın-yayın ve telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteren bu firmaların toplam cirosunun 202 milyar Euro ve istihdam sayısının 1 milyona yakın olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, şunları kaydetti:

''CEO'lardan bir kısmının şirketleri halen Türkiye'de faaliyette bulunuyor. Türkiye'de bankacılık, sigortacılık, ulaştırma, tekstil ve otomotiv alanlarında yatırımları bulunan, BBVA, CAF, Inditex, Mapfre, Essentium, Comsa, Mango, Tecnicas Reunidas ve Gestamp firmaları Türkiye'deki yatırım ortamından memnun olduklarını ve yatırımlarını büyüterek devam edeceklerini belirtti. İspanyol firmalar, Türkiye'yi yatırımlarında öncelikli ülke olarak görüyorlar. İspanyol yatırım matadorları, çıkışı Türkiye yatırım arenasında görüyorlar. Bu firmalar özellikle Türkiye'nin bu kritik dönemde çok etkin ve yerinde tedbirler aldığını vurguladı. Bankacılık alanında faaliyet gösteren BBVA, Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme, siyasi-ekonomik istikrarı ile hayranlık uyandırdığını, Türkiye'nin ekonomideki başarısının Avrupa'nın, Ortadoğu'nun başarısı olduğunu ifade etti ve şunu net bir şekilde söyledi 'Bundan sonra ne yapıyorsanız yapmaya devam edin'. Bu, Türkiye'nin ne kadar doğru yolda olduğunun uluslar arası yatırımcılar tarafından da tescilidir.''

Türkiye'de yatırımları bulunmayan şirket CEO'larının ise Türkiye'de yatırım yapma planları olduğunu belirten Bakan Çağlayan, bunda ekonomik ve siyasi istikrarın önemli rol oynadığını ifade etti. Çağlayan, FCC, Gas Natural ve Red Electrica firmalarının CEO'larının önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yatırım yapacaklarını ifade ettiklerini bildirdi.

FCC'nin inşaat, müteahhitlik; Gas Natural'ın, gaz, enerji, elektrik dağıtım ve Red Electrica'nın ise enerji alanlarında faaliyet gösterdiğine işaret eden Çağlayan, yeni yatırım planlayan bu 3 firmanın toplam cirolarının 18 milyar Euro'yu aştığını ve yaklaşık 110 bin kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti.

Çağlayan, İspanya'da CEO'larla yaptıkları görüşmenin Türkiye ekonomisinin doğru rotada, doğru yolda ilerlediğini gösterdiğini, İspanyol firmalarının gösterdiği ilginin de bunun kanıtı olduğunu bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...