40 Milyon Dolarlık Yatırım

Krizin zor şartlarına rağmen Gebze Dilovası’nda gerçekleştirdikleri 40 milyon dolarlık yatırımla mayıs ayından itibaren Styrofoam ™ XPS ısı yalıtım levhalarını CE belgeli ürettiklerini belirten Dow Bina Çözümleri Başkanı Durmuş Topçu, yılın üçüncü çeyreğinde devreye sokacakları ikinci üretim hattıyla 400 bin metreküp olan kapasitelerini 750 bin metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

40 Milyon Dolarlık Yatırım

Yalıtım bilincinin artıyor olmasının sektörü hızla büyüttüğünü belirten Topçu, mavi renkli ısı yalıtım levhalarının bilinirliliğinin fazla olması nedeniyle çok tercih edilmesine bağlı olarak Dow Bina Çözümleri’nin krizi sarsılmadan atlattığını söyledi. Isı yalıtımı sektörünün son 10 yıldır her yıl ortalama yüzde 20 büyüdüğünü belirten Topçu, “Mantolama olarak adlandırdığımız dıştan ısı yalıtımı pazarı ise son beş yıldır her yıl ortalama yüzde 30 büyüme gösteriyor.

Enerji kaynaklarının hızla tükeniyor ve maliyetlerin artıyor olması, küresel ısınmanın olumsuz etkilerine karşı hükümetlerin ve vatandaşların önlem almaya başlamaları, yeni projelerin birbiri ardına inşa edilmesi ve tadilat pazarının büyümesi gibi faktörlerin etkisiyle sektör hızla büyümeye devam edecek” yorumunda bulundu.

Topçu, Türkiye’de 17 milyon binanın yüzde 90’ında ısı yalıtımının bulunduğunu, bunun da sektör için önemli bir potansiyel olduğunu dile getirdi. Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile ısı yalıtımının yasal olarak da zorunlu hale geldiğini söyleyen Topçu, yönetmeliklerin sektörün gelişmesinde etkileyici güç olduğunu ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...