ABD ekonomisi kıştan güçlenerek çıktı

ABD ekonomisi, olumsuz kış koşullarına rağmen Şubat'ta kuvvetlendi.

ABD'de ekonomik faaliyetlerin değerlendirildiği ve bej kitap olarak adlandırılan raporda, ülkeyi oluşturan 12 yerel Fed bölgesinin çoğunluğunda ekonomik faaliyetlerin mütevazı bir güçlenme kaydettiği, ancak ağır kış koşullarının daha güçlü toparlanma görülmesini engellediği belirtildi.

Kansas City Fed tarafından 22 Şubat'a kadar toplanan veriler ışığında hazırlanan raporda "Ekonomik koşullarda iyileşme devam etti, ancak Şubat başındaki ağır kar fırtınaları bazı bölgelerdeki faaliyetlerin artışını engellemiştir" denildi.

İşten çıkarmaların azalmaya başladığı ancak yeni işe alım planlarının "genel olarak hafif" olduğunun ifade edildiği raporda ayrıca bazı emtia ve ham madde fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket dışında fiyat ve maaş baskılarının zayıf olduğu kaydedildi.

İmalat faaliyetlerinin, özellikle yüksek teknoloji ürünleri, otomobil ve metal endüstrisinde birçok bölgede kuvvetlendiği bilgisi de raporda yer aldı.

Bej kitap raporu Fed'in faiz kararlarının alındığı ve para politikasının belirlendiği Açık Piyasa Kurulu toplantılarında da ele alınıyor.

Sayfa Yükleniyor...